Gepubliceerd op

Smart Cities, een oproep naar verbindende gesprekken

Dit is de oproep naar ‘smart city’ 🤖🧠🏙 kampioenen🥇/ doeners 🛠/ pioneers🧭 voor Nederlandse overheden, sociale woningbouw, bouwprojectorganisaties, mensen met privacy hoog in het vaandel, mensen bij communicatie infrastructuur bedrijven, technology bedrijven en uitbaters van winkel- en industrieterreinen

Voor een serie van artikelen, podcasts en misschien zelfs wat events (als het weer het toelaat) zoek ik mensen die ik mag interviewen over hun perspectief op de toekomst met smart cities.

We praten dan over hoe smart cities het leven van mensen raakt❤️, hoe het zaken doen kan veranderen en natuurlijk ook wetgeving, organisaties, gemeenschappen💪, technology, verbondenheid, verdienmodellen, innovatie en veel meer! 

Mag ik je interviewen?

Je bent iemand die bekend staat als het baken van een van bovenstaande onderwerpen en je vindt het leuk om daar een uurtje een boompje over op te zetten. Het gesprek zenden we niet integraal uit, maar gebruiken het voor een serie van artikelen over Smart Cities die in 2020 zal verschijnen.

We zullen een gesprek voeren via Zoom, Wherby, Webex, Skype of wat je ook prettig vindt. Het kan ook fysiek, natuurlijk met een gezonde 1,5 meter. Het duurt ongeveer een uurtje. Ik zal de audio opnemen zodat ik je quotes goed onthoud en me kan richten op een prettig gesprek. Als de geluidskwaliteit het toelaat zou ik graag met jouw toestemming wat fragmenten verwerken in de publicaties.

Zodra ik je quote, of inzicht gebruik in één of meer van de publicaties, vraag ik je altijd of e.a. correct is en of je er nog steeds achter staat. Da’s wel zo netjes.

Je mag na publicatie het materiaal zelf ook inzetten. We richten ons namelijk op een gemeenschappelijk begrip, dus we delen graag onze en jouw inzichten.

Dit is de verhaallijn

Het lijkt erop dat steeds meer mensen het hebben over smart cities. Alle technologiebedrijven vragen aan steden of ze aan de slag kunnen met hun slimme oplossingen.

Iedereen wil aan de slag met wegen, afval, elektriciteit en andere infrastructuur, maar ook autos, fietsen mensen en natuurlijk de woningen van mensen met camera’s, slimme lampen, sensoren, borden en meer. Dat betekent veel data, veel belangen en veel (on)zichtbare voor- en nadelen.

De vraag die ons bezighoudt: waar gaat dit nou echt over. In ons gesprek nemen we een stap terug en kijken we naar wat er allemaal speelt onder de noemer van ‘smart cities’

Dit ben ik, waar ik bij hoor en waar we voor staan

Ik ben Peet Sneekes, een senior experience design strateeg bij Mirabeau, een strategisch ontwerp-merk van Cognizant.

Wij houden ervan om in het leven van mensen een stukje meerwaarde te veroorzaken, relaties houdbaar te maken en ook wat toffer. Dat doen we met strategisch design, dus samen de toekomst schetsen en vervolgens de eerste stappen maken om de toekomst te bouwen.

Als je van trendy woorden houdt: we doen delen van Enterprise Design, alles van Service Design en ontwerpen complete Customer Experiences, van dromen tot geld verdienen, van vrolijk tot moeilijk. We doen veel digitaal, maar richten ons vooral op mensen. De Human Centered Design mindset, experimenteren en Behavioural Economics zijn onze superpowers.

Voor vandaag: we leven samen met jou tijdelijk in de toekomst, met alles van AR en 5G tot herkenning-software van Amazon, Microsoft, IBM en Google. Wat ons leidt is de vraag welke waarde kunnen mensen genereren en halen uit het fenomeen Smart Cities?

Zelf meedoen?

Je kan me bellen op nulzes-11305287. Dat is mijn werktelefoonnummer. Je kan me ook emailen op peet@mirabeau.nl. Dan kijken we of we elkaar interessant vinden en of je een plek, of perspectief hebt die ik nog niet heb gevonden bij eerdere interviews.

Tot nu toe gesproken

Ik heb tot nu toe mensen gesproken uit het verzekeringsleven, academische innovatie en innovatie onderzoek, LoRa en IoT toepassingen, het versterken van buurten, sociale woningbouw, architectuur, stadslogistiek, en gedragskunde.

Categorieën: