Gepubliceerd op

Albert Shum, Corrina Black, Microsoft – Connecting: Emerging Themes for Interactions

Op 26 oktober 2012 spraken 14 vooraanstaande designers en experts bij de “Dutch Design Week goes Digital“. Hieronder een persoonlijk verslag van een van de inspirerende sprekers. De experts spraken voor een gezelschap van PIBN leden en andere genodigden, met als doel: met ‘Digitaal Design’ plek te veroveren in het Dutch Design landschap.


De middag werd afgetrapt met een presentatie van Albert Shum en Corrina Black. Zij zijn deel van het  Windows Phone Design Team van Microsoft. Natuurlijk wilde iedereen weten of de lancering van Windows 8 een succes is. Helaas wilde Albert en Corrina heel weinig vertellen anders dan dat ze ‘excited’ waren.

Hun presentatie begon met een lange introductie van de geschiedenis van persoonlijke en digitale communicatie. De presentatie bestond uit vragen als “How do we connect”, “How do we communicate” en constateringen als “We are surrounded with a lot of screens”, “The Internet is all around us”, “Everything is connected”. Het enige inkijkje in de Microsoft designkeuken (waar iedereen stiekem op hoopte) was dat Microsoft wilde focussen op het oplossen van problemen en het verbinden van mensen en dingen om hun heen. In die filosofie zien ze zichzelf als een leider en leverancier van oplossingen, niet als ‘product’-bedrijf.

Bekijk de presentatie van Albert en Corrina op youtube.

Categorieën: