Gepubliceerd op

Anna Offemans, Fabrique – Case: Passport check Schiphol

Op 26 oktober 2012 spraken 14 vooraanstaande designers en experts bij de “Dutch Design Week goes Digital“. Hieronder een persoonlijk verslag van een van de inspirerende sprekers. De experts spraken voor een gezelschap van PIBN leden en andere genodigden, met als doel: met ‘Digitaal Design’ plek te veroveren in het Dutch Design landschap.


Anna Offemans viel in voor haar collega Jeroen van Geel van Fabrique en presenteerde een pilot waarin de ‘cross over’ van design en digitaal design evident is. De case betrof de paspoort controle op Schiphol, een moeizaam en stressvol proces voor menig vakantieganger. Doel van de pilot was het verlagen van de weerstand van de controle-flow, zodat vakantiegangers zonder veel poespas van en naar het vliegtuig kunnen bewegen.

In het het concept zijn learnings uit digitaal design en interaction design toegepast op de fysieke wereld en dat heeft ze geen windeieren gelegd, de pilot is gerealiseerd en de eerste resultaten wijzen naar een  significante verbeteringen in de passagier-stromen op Schiphol.

In het Youtube filmpje kan je goed zien hoe het concept van Fabrique werkt.

Categorieën: