Gepubliceerd op

Daniel Gross en Joris Maltha, Catalogtree – FORM = BEHAVIOUR

Daniel Gross en Joris Maltha zijn beroemd geworden met hun datavisualisatie in de TouchDoc iPad App “Money & Speed” van de VPRO. “Money & Speed” is een iPad App waarin een 50 minuten durende documentaire over ‘speed trading’ te zien is, elke seconde gelardeerd met relevante informatie. Catalogtree verzorgde de ‘live’ data-visualisaties van beursontwikkelingen in de App.photo_report.014

Daniel en Joris vertellen hoe ze data niet proppen in een visualisatie, maar het gedrag van data hun eigen visualisatie veroorzaken. Om het visualiseren van data’gedrag’ te illustreren laten ze ons kijken naar een rij voor de ingang van een pas geopende kathedraal. Die rij is organisch krom en zij leggen uit waarom.

De heren geven aan dat het ontwikkelen van eigen visualisatie-tools erg belangrijk is bij het maken van hun werk. Op die manier denk je goed na over het gedrag en wordt de visualisatie ‘echter’. Wil je weten waarom de rij voor de kathedraal krom is? Kijk dan naar de presentatie van Daniel en Joris in deze Youtube video.

Op 26 oktober 2012 spraken 14 vooraanstaande designers en experts bij de “Dutch Design Week goes Digital“. Hieronder een persoonlijk verslag van een van de inspirerende sprekers. De experts spraken voor een gezelschap van PIBN leden en andere genodigden, met als doel: met ‘Digitaal Design’ plek te veroveren in het Dutch Design landschap.

Categorieën: