Gepubliceerd op

Jacco Ouwerkerk, IN10 – Hoe de stad jouw persoonlijke museum wordt

Jacco Ouwerkerk leid ons door een door In10 ontwikkeld concept ‘YoMu’, ofwel “your museum”. Het concept laat deels het populaire concept van scripted tours los. In plaats daarvan is het gedrag en input van de ‘bezoeker’ de belangrijkste factor voor een heel erg persoonlijke museum ervaring.photo_report.015

Jacco vertelt ons dat er veel informatie over steden en bezoekswaardige locaties publiek verkrijgbaar is, denk aan locatie, allerlei ‘Open Data’ initiatieven en natuurlijk een sloot aan sociale Apps. Als we die bronnen nou eens combineren en een deel van die informatie gebruiken om maat-informatie, maar ook richting te bieden bij het verkennen van bijvoorbeeld een stad.

De presentatie is rijk geïllustreerd met een aantal personas en voorbeelden. Of dit allemaal te realiseren is laat Jacco nog in het midden, maar hij gelooft zeker dat dit de richting is voor cultureel Nederland. Kijk snel naar Jacco’s presentatie in deze Youtube video.

Op 26 oktober 2012 spraken 14 vooraanstaande designers en experts bij de “Dutch Design Week goes Digital“. Hieronder een persoonlijk verslag van een van de inspirerende sprekers. De experts spraken voor een gezelschap van PIBN leden en andere genodigden, met als doel: met ‘Digitaal Design’ plek te veroveren in het Dutch Design landschap.

Categorieën: