Gepubliceerd op

Erik Kessels, KesselsKramer – Welcome to the Image Tsunami

Erik Kessels is een foto liefhebber en wel één met een heel interesante fascinatie. Wie zijn werk nog niet kent raad ik aan om de catalogus van de door hem geproduceerde boeken eens te verkennen.  We konden ons verheugen op een heerlijke foto-presentatie, zoals sommigen al eerder van hem hebben gezien.

photo_report.012

In zijn presentatie liet hij zien wat een weelde van zeer specifieke fotografie er beschikbaar is op het Internet. Een weelde, niet gedomineerd door professionals, maar amateurs die het dagelijks leven en fascinaties tot in pijnlijk detail vastleggen.

Die weelde van fotografie maakt designers minder een makers, maar meer editors. Fotografie uit de marges noemde Erik het. Hij leidde ons door een aantal van zijn collecties die hij vaak leerde kennen via zijn vrienden. Veel van de themas in zijn boeken laten een specifiek onderwerp zien, zoals fotos maken van zwarte honden door hun eigenaar, of mensen met een interessante ‘staan in het water’ fetish.

Veel ‘user generated’ content op het Internet is volgens hem te interessant om te laten liggen of van te leren. Wil je de onverdunde Kessels-ervaring? Kijk dan naar Eriks presentatie in deze Youtube video.

Op 26 oktober 2012 spraken 14 vooraanstaande designers en experts bij de “Dutch Design Week goes Digital“. Hieronder een persoonlijk verslag van een van de inspirerende sprekers. De experts spraken voor een gezelschap van PIBN leden en andere genodigden, met als doel: met ‘Digitaal Design’ plek te veroveren in het Dutch Design landschap.

Categorieën: