Gepubliceerd op

Het belang van lekker samen klooien en klooikoffers

Ik wil het even hebben over Astrid Poot, hoe ik haar ken, hoe we samenwerken en natuurlijk haar rol in de maker-educatie wereld en met name Lekker Samen Klooien. Onder de naam van Lekker Samen Klooien heeft ze ‘De Klooikoffer‘ ontwikkeld, een prachtig project om ‘maker educatie’ te stimuleren bij en tussen kind, ouder en onderwijs.

Ik ken Astrid inmiddels 15 jaar als collega, vriend en inmiddels ook als mede-bestuurslid van de Stichting Samen Lekker Klooien. In alle hoedanigheden ken ik haar als een passierijke, positieve, maar ook kritische denker, ontwerper en maker.

Al deze eigenschappen zorgen voor waarachtige projecten als ‘De Klooikoffer’, waar het belang van het kind als individu, maar ook als deel van de maatschappij centraal staat. Dat merk je bij het maken, maar vooral als jonge mensen meedoen aan projecten als De Klooikoffer. Kinderen zijn daarin niet alleen het focuspunt, maar vooral een deelnemener die actief het resultaat vormen.

De woorden ‘samen’ en ‘klooien’ staat daarom ook centraal in onze samenwerking en eigenlijk al onze ondernemingen als makers en als vrienden. We gebruiken met name ‘klooien’ als informeel en cruciaal middel om verkenning en automagisch maken en leren mogelijk te maken. Er is geen dwang, of persé één rechtlijnig plan, maar er zijn wel voorwaarden en middelen om iets waardevols te ervaren, te leren en te maken.

We proberen door lekker samen te klooien iets te weeg te brengen. Het is het vormen, overbrengen en stimuleren van verwondering, vaardigheid en samen-ontplooiing tussen alle betrokken partijen.

Al met al is het sentiment van Lekker, Samen en Klooien het exponent van onze samenwerking. Het is informeel, colaboratief, productief, onverwacht, mooi en door al deze zaken erg leuk en waardevol. Deze magische woorden zorgen voor serendipitieuze, mooie, ontroerende en vaak compromisloze top-resultaten op plekken en voor mensen waar we om geven.

Wil je meer weten over Lekker Samen Klooien, Astrid en natuurlijk De Klooikoffers, dan is lekkersamenklooien.nl het mooiste en meest treffende testament van onze samenwerking.

Categorieën: